Konferencja „Produkt regionalny Ziemi Kłodzkiej”
Konferencja poświęcona dotychczasowym doświadczeniom i planowanym w przyszłości działaniom w zakresie produktu regionalnego odbyła się 31 marca w Muzeum Papiernictwa.
W programie m.in.:
1. dyrektor Muzeum Papiernictwa dr hab. Maciej Szymczyk o najstarszym produkcie regionalnym Ziemi Kłodzkiej;
2. doświadczenia Dolnośląskich Smaków – Sylwia Mielczarek, koordynatorka projektu, prezes zarządu Fundacji Kłodzka Wstęga Sudetów LGD;
3. obecne i planowane działania w zakresie wsparcia produktu regionalnego Ziemi Kłodzkiej – Radosław Pietuch (dyskusja);
4. poczęstunek z uwzględnieniem regionalizmu;
5. prezentacja wyrobu papieru czerpanego;
Organizatorem wydarzenia było Stowarzyszenie Gmin Polskich Euroregionu Glacensis w ramach projektu „Sieciowa współpraca z Euroregionie Glacensis”.